Tips ter voorkoming van een verstopte wc

Hoewel het niet altijd mogelijk is om een verstopte wc te voorkomen, zijn er wel zaken die u kunt doen om de kans te beperken dat u voor een verstopping komt te staan. We zetten een aantal zaken voor u op een rij waar je rekening mee kunt houden.

  1. Gebruik de toilet niet als afvalbak: Zorg ervoor dat u geen etensresten, vetresten of andere soorten afval doorspoelt. Dit kan namelijk leiden tot een verstopte wc. Mocht het niet anders kunnen, spoel de wc dan goed na zodat het zich niet kan ophopen in de leidingen
  2. Gebruik niet teveel toiletpapier: Grote hoeveelheden toiletpapier zijn vaak de oorzaak van verstoppingen
    Spoel geen maandverband, tampons, natte doekjes e.d. door: U doet er goed aan om een toiletemmer op de toilet te plaatsen zodat uw gasten hun afval in de afvalemmer kunnen doen
  3. Let op met toiletverfrissers: het gebeurt vaak dat de dop van een toiletverfrisser los schiet en in de toiletpot valt. Als u niets in de gaten heeft, spoelt u het toilet door en verdwijnt de toiletverfrisser. Dit kan als gevolg hebben dat deze in de zwanenhals van het toilet blijft steken en zo op zijn beurt weer een verstopping veroorzaakt. Voor het verwijderen van een dergelijke toiletverfrisser zal de toiletpot gedemonteerd moeten worden.

Onverhoopt toch een verstopte wc?

Het kan zomaar gebeuren dat u de bovenstaande punten in acht heeft genomen, maar dat u toch met een verstopte wc te maken krijgt. Dat kan zijn doordat uw kinderen spullen door de wc hebben gespoeld of dat uw gasten zich niet aan de wc-regels hebben gehouden.Voordat u een ontstoppingsdienst inschakelt kunt u kijken wat u zelf kunt doen. Lees eerst onze post ‘Help, ik heb een verstopte wc‘ voor een aantal oplossingen die u zelf kunt doen. Heeft u zelf nog tips, dan horen we dat graag van u.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post

Wij hebben alleen ervaren en gediplomeerde vakmensen in dienst. Onze bedrijfsauto’s zijn voorzien van alle benodigde materialen en gereedschappen. Dit stelt ons in staat om jou op een professionele manier van dienst te zijn om de problemen snel te verhelpen.

Kwaliteit staat bij ons voorop. Wanneer je een professionele loodgieter zoekt ben je bij ons aan het juiste adres. Kleine of grote reparaties of een verstopte riolering, wij helpen je deskundig en klantgericht op weg.

wij zijn 24/7 bereikbaar

Volg ons ook op het sociale media

Bel Ons Direct