Help, ik heb een verstopte wc!

Je kent het vast wel… je trekt de wc door, maar tot je schrik zie je dat het water niet wegspoelt. Je hoort een borrelend geluid, het water loopt tot aan de pot. Geen twijfel mogelijk: je hebt een verstopte wc. Uiteraard kun je direct de telefoon pakken en een ontstoppingsdienst bellen, maar beter nog probeer je de wc verstopping zelf te verhelpen. We hebben een aantal oplossingen verzameld die je heel makkelijk zelf kunt proberen.

Handmatig wc ontstoppen

Soms wordt de een verstopte wc veroorzaakt door een simpele prop wc-papier. Het volstaat dan om handschoenen te doen en met je hand in de wc te gaan. Immers soms zit de verstopping vooraan en kun je de prop met de hand verwijderen.

Wc ontstoppen met ontstopper

Hoewel de ontstopper er al jaren precies hetzelfde uitziet, is het een tool die eigenlijk in geen enkel huishouden mag ontbreken. Je zet de ontstopper recht op het gat van de pot en drukt hem met een stevige kracht naar beneden. Vervolgens haal je de ontstopper weer omhoog en er ontstaat een vacuüm, waardoor de kans groot is dat de proppen opgehoopt wc-papier losschiet.

Wc ontstoppen met chemisch ontstoppingsmiddel

Mocht het met de ontstopper niet lukken, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een chemisch ontstoppingsmiddel. Een dergelijk middel wordt direct in de pot gegooid en moet een uur inwerken. Het middel zorgt ervoor dat de verstopping oplost. Let op: zorg voor beschermende middelen zoals handschoenen en lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Het lukt me niet om de verstopte wc op te lossen

Mochten deze methodes niet werken, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden, zoals het reinigen van de zwanenhals of het gebruik van een ontstoppingsveer. Echter hiervoor dien je wel handig te zijn en te beschikken over gereedschap. In een latere post zullen we de tips bij een verstopte wc voor de gevorderde klusser op een rij zetten.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post

Wij hebben alleen ervaren en gediplomeerde vakmensen in dienst. Onze bedrijfsauto’s zijn voorzien van alle benodigde materialen en gereedschappen. Dit stelt ons in staat om jou op een professionele manier van dienst te zijn om de problemen snel te verhelpen.

Kwaliteit staat bij ons voorop. Wanneer je een professionele loodgieter zoekt ben je bij ons aan het juiste adres. Kleine of grote reparaties of een verstopte riolering, wij helpen je deskundig en klantgericht op weg.

wij zijn 24/7 bereikbaar

Volg ons ook op het sociale media

Bel Ons Direct