Afvoer verstopt? Zelf oplossen met deze handige tips

Zelf je afvoer ontstoppen kan op de volgende manieren

 

GOOTSTEEN ONTSTOPPER
De ouderwetse manier is de gootsteen ontstopper. Deze plaats je op de afvoer die ontstopt moet worden en dan beweeg je hem op en neer. Al het mee zit, komt het vuil er uit door de zuigende werking.

SODA BEHANDELING
Er zijn mensen die gebruik maken van soda als de afvoer verstopt is. Het is dan de bedoeling dat je een handje soda oplost in water. Je moet eerst drie liter water koken en dan doe je hier een handje soda bij, dit giet je in de verstopte afvoer. Wanneer je dit even in laat weken kan dit de afvoer ontstoppen.

SODA/AZIJN BEHANDELING
Wanneer het niet heeft geholpen en de afvoer verstopt is, kan je ook kiezen voor een combinatie van soda en azijn. Je neemt dan een handje soda en doet er wat azijn bij, vervolgens giet je het samen de afvoer in. Je moet het dan afsluiten met iets en na een paar minuten doorspoelen met heet water.

KOFFIEDIK
Het kan zijn dat de afvoer verstopt is en dat deze twee opties nog niet hebben geholpen, dan zou je nog kunnen kiezen voor koffiedik. Koffiedik kun je gebruiken om vet weer vloeibaar te maken.

MUSCLE
Als je afvoer verstopt is, dan zou je het ook op een chemische manier aan kunnen pakken. Je zou dan kunnen kiezen voor muscle, dit is een vloeibare chemische ontstopper. Het werkt goed en het helpt ook tegen allerlei luchtjes.

HG ONTSTOPPER
Heeft dat naar jouw idee nog niet voldoende geholpen en is de afvoer nog steeds verstopt, dan kun je ook HG ontstopper gebruiken. Dit is ook een chemische ontstopper, maar werkt ook tegen nare luchtjes.

ONTSTOPPINGSVEER
Als je dan nog een manier wilt gebruiken, dan kun je ook een ontstoppingsveer gebruiken, hiermee kun je hardnekkiger vuil verwijderen. Bijna in alle ijzerwinkels kun je deze aanschaffen.

Je hebt nu een aantal mogelijkheden gehad om een verstopte afvoer op te kunnen lossen. Wanneer de ene manier niet werkt, probeer dan een andere manier.

Voorkomen dat de afvoer verstopt raakt
Om te voorkomen dat de afvoer in de toekomst nog een keer verstopt raakt, is het verstandig om bepaalde dingen niet door de afvoer te spoelen. Wanneer je bijvoorbeeld vet en etensresten worden doorgespoeld, vergroot je de kans dat de afvoer nog een keer verstopt raakt.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post

Wij hebben alleen ervaren en gediplomeerde vakmensen in dienst. Onze bedrijfsauto’s zijn voorzien van alle benodigde materialen en gereedschappen. Dit stelt ons in staat om jou op een professionele manier van dienst te zijn om de problemen snel te verhelpen.

Kwaliteit staat bij ons voorop. Wanneer je een professionele loodgieter zoekt ben je bij ons aan het juiste adres. Kleine of grote reparaties of een verstopte riolering, wij helpen je deskundig en klantgericht op weg.

wij zijn 24/7 bereikbaar

Volg ons ook op het sociale media

Bel Ons Direct