Lekdetectie voorkomt onnodige kosten

Door een lekdetectie kan de loodgieter snel een waterlekkage opsporen!

Tevergeefs op zoek naar de oorsprong van een lekkage in huis? Het overkomt veel huiseigenaren dat ze vermoeden dat er ergens een lekkage is, maar dat ze niet kunnen ontdekken waar de lekkage is ontstaan. Tekenen die kunnen duiden op een lekkage zijn vochtplekken op muren of plafonds. Ook een plotseling hogere meterstand, zonder dat je meer water bent gaan verbruiken, kan wijzen op een verborgen lekkage in huis. Dit zijn situaties waarin u maar beter snel een erkende loodgieter kunt bellen.

Bespaar kosten met moderne lekdetectie

Tegenwoordig zijn steeds meer erkende loodgieters getraind in het inzetten van geavanceerde lekdetectie apparatuur. Er zijn ook vast verschillende van deze loodgieters bij jou in de regio actief. Moderne lekdetectie apparatuur brengt het grote voordeel met zich mee dat er geen hak- en breekwerk nodig is om een lekkage exact te traceren. Dat betekent dat je geen onnodige kosten hoeft te maken. Voorheen was het vaak nodig om op verschillende plekken in huis te hakken en te breken om erachter te komen waar een lekkage was ontstaan. Al dit hak- en breekwerk moest daarna uiteraard weer hersteld worden en dat kon behoorlijk in de kosten lopen.

Een klein waterlek kan leiden tot hoge kosten

Meteen wanneer je ook maar het vermoeden hebt dat er een verborgen lekkage in huis is, kun je het beste maar meteen contact opnemen met een erkende loodgieter die gebruikmaakt van moderne lekdetectie methoden. Want wist je dat een klein lek al snel tot hoge kosten kan leiden? Om maar eens een voorbeeldje te noemen: een lekkende kraan verbruikt al snel vier liter water per uur! Stel dat je een jaarlang niets aan dit probleem doet, dan lopen de onnodige kosten voor waterverbruik al snel hoog op. Datzelfde geldt wanneer je ergens in huis een kleine verborgen lekkage hebt. Dan hebben we het nog niet gehad over de kosten voor herstelwerkzaamheden. Want ook al gaat het om een klein lek, wanneer deze lekkage lang aanhoudt kan het vocht jouw huis flink aantasten.

Waterlekkage snel traceren

Lekdetectie heeft bewezen een enorme kostenbesparing op te leveren in de zoektocht naar een lekkage. Het is namelijk een snelle en weinig ingrijpende methode. Voorbeelden van moderne lekdetectie technieken zijn thermografie, kleuranalyse, endoscopie, ultrasoon detectie, microgolven meettechniek etc. Voor elke situatie is er wel een moderne lekdetectie techniek voorhanden. Is de lekkage eenmaal ontdekt, en dit kan met de nieuwste en modernste meettechnieken heel nauwkeurig worden bepaald, dan hoeft er maar een kleine opening gemaakt te worden om bij de lekkage te kunnen voor reparatiewerkzaamheden.

Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post

Wij hebben alleen ervaren en gediplomeerde vakmensen in dienst. Onze bedrijfsauto’s zijn voorzien van alle benodigde materialen en gereedschappen. Dit stelt ons in staat om jou op een professionele manier van dienst te zijn om de problemen snel te verhelpen.

Kwaliteit staat bij ons voorop. Wanneer je een professionele loodgieter zoekt ben je bij ons aan het juiste adres. Kleine of grote reparaties of een verstopte riolering, wij helpen je deskundig en klantgericht op weg.

wij zijn 24/7 bereikbaar

Volg ons ook op het sociale media

Bel Ons Direct